Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Hovězí pikantní guláš s klobásou


Suroviny

  • 600 gramů hovězí kližky
  • 400 gramů cibule
  • 3 lžíce sádla
  • 1 lžíce pálivé papriky
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce protlaku
  • 1 větší noha pálivé klobásy (použil jsem dračí)
  • starší chleba na zahuštění
  • hovězí vývar
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  • 1

    Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na drobno, na sádle ji opečeme do tmava, pak přidáme kmín, papriku, protlak a maso. Zarestujeme, podlijeme trochu vývarem.

  • 2

    Dvakrát necháme kvůli chuti a barvě guláš vydusit do šťávy, pak podlijeme a dusíme do měkka.

  • 3

    Na pánvi si opečeme na plátky nakrájenou klobásu, kterou před dokončením přidáme do pokrmu. Je-li potřeba, zahustíme guláš starší střídkou chleba.

Podáváme s houskovým knedlíkem

Houskové knedlíky

gulášhouskové knedlíkyhovězí masoknedlíkyomáčkapikantní
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno