Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Hovězí líčka se žampiony


Suroviny

  • 600 gramů hovězích líček
  • 400 gramů žampionů
  • 200 gramů 30% smetany
  • 2 cibule
  • 1 masox
  • 2 lžíce sádla
  • kmín
  • sušená paprika
  • hladká mouka
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Líčka očistíme, osolíme a opepříme. Na sádle necháme zezlátnout cibuli, pak přidáme maso, papriku a zalijeme vodou. Přidáme kmín, masox a dusíme asi hodinu a půl do měkka.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme sádlo a opečeme čtvrtky žampionů, nesolíme, aby nepustily vodu. Důkladně rozmícháme hladkou mouku se smetanou a vlijeme směs do hrnce s líčky. Mícháme, aby nevznikly hrudky.

  • 3

    Přidáme žampiony a provaříme ještě 15 minut. Dle chuti dosolíme.

houbyhouskové knedlíkyhovězí masoknedlíkyomáčka
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod 30 min
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno