Uzený jazyk uvaříme do měkka. Hovězí líčka očistíme, osolíme, opepříme a přidáme do kastrolu, v němž jsme nechali dozlatova na sádle osmažit cibulku.
Necháme zatáhnout, přidáme vývar z uzeného jazyka, ostatní koření a dusíme do měkka (asi dvě hodiny). Když je maso měkké, přidáme vařený uzený jazyk, který jsme oloupali a nakrájené houby.
Vaříme ještě patnáct minut, pak zahustíme vodou s hladkou moukou a ještě deset minut provaříme.
Prosijeme si obě mouky, uděláme důlek, do kterého dáme droždí, trochu cukru a zalijeme částí vlažného mléka. Když vzejde kvásek, těsto osolíme, přidáme ostatní suroviny, kromě rohlíků, a vytvoříme řidší těsto.
Na závěr do směsi nasypeme pokrájené rohlíky, řádně prohněteme, necháme vykynout, vytvořme dva válečky, které zavařujeme v osolené vodě 20 minut.