Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Hovězí líčka s uzeným jazykem a hříbky


Suroviny

  • 400 g hovězích líček
  • 200 g uzeného jazyka
  • 200 g pravých hříbků
  • 2 větší cibule
  • 2 lžíce sádla
  • hladká mouka
  • 500 ml vývaru z jazyka
  • sůl
  • kmín
  • pepř
  • Houskový knedlík
  • 250 g hrubé mouky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 20 g droždí
  • 2 starší rohlíky
  • 250 ml mléka (dle potřeby více)
  • 1 vejce
  • sůl
  • cukr

Postup

  • 1

    Uzený jazyk uvaříme do měkka. Hovězí líčka očistíme, osolíme, opepříme a přidáme do kastrolu, v němž jsme nechali dozlatova na sádle osmažit cibulku.

  • 2

    Necháme zatáhnout, přidáme vývar z uzeného jazyka, ostatní koření a dusíme do měkka (asi dvě hodiny). Když je maso měkké, přidáme vařený uzený jazyk, který jsme oloupali a nakrájené houby.

  • 3

    Vaříme ještě patnáct minut, pak zahustíme vodou s hladkou moukou a ještě deset minut provaříme.

  • Knedlík
  • 1

    Prosijeme si obě mouky, uděláme důlek, do kterého dáme droždí, trochu cukru a zalijeme částí vlažného mléka. Když vzejde kvásek, těsto osolíme, přidáme ostatní suroviny, kromě rohlíků, a vytvoříme řidší těsto.

  • 2

    Na závěr do směsi nasypeme pokrájené rohlíky, řádně prohněteme, necháme vykynout, vytvořme dva válečky, které zavařujeme v osolené vodě 20 minut.

Houskové knedlíky

houbyhouskové knedlíkyhovězí masoknedlíkyomáčkauzené masouzeninyvnitřnosti
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno