Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Registrovat
  • Přihlásit

Hovězí líčka po burgundsku, bramborovo-celerové pyré


Suroviny

  • 800 gramů hovězích líček
  • 2 mrkve
  • 1 větší petržel
  • 1/2 menšího celeru
  • 250 ml kvalitního červeného vína
  • hovězí vývar
  • 2 cibule
  • malá konzerva rajského protlaku
  • 300 gramů čerstvých žampionů
  • nové koření, bobkový list, černý pepř, tymián, cukr, ocet
  • 50 gramů anglické slaniny
  • olej
  • Bramborovo-celerové pyré
  • 500 gramů brambor
  • 150 gramů celeru
  • mléko
  • máslo
  • sůl

Postup

  • 1

    Líčka očistíme a nakrájíme na větší kusy. Rozškvaříme slaninu, přidáme olej a nakrájenou kořenovou zeleninu. Po pěti minutách zastříkneme octem, přidáme cibuli, restujeme do zlatova, pak doplníme protlakem, cukrem a kořením, které jsme si dali do prodyšného sáčku, do hrnce vložíme maso, zarestujeme a zalijeme polovinou vína.

  • 2

    Necháme vyvařit a pak zalijeme vývarem, zbylým vínem tak, aby maso bylo ponořené a dusíme dokud nejsou líčka měkká. Zredukujeme a dochutíme cukrem.

  • 3

    Žampiony si zprudka orestujeme a přidáme na závěr k líčkám.

  • Bramborovo-celerové pyré
  • 1

    Pyré připravíme tak, že si uvaříme brambory s celerem v osolené vodě do měkka, vodu slijeme a přidáme máslo a přiléváme za stálého míchání vroucí mléko. Dle chuti dosolíme.

bramborová kašebramboryhovězí maso
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod 30 min
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
recipe