Líčka očistíme a nakrájíme na větší kusy. Rozškvaříme slaninu, přidáme olej a nakrájenou kořenovou zeleninu. Po pěti minutách zastříkneme octem, přidáme cibuli, restujeme do zlatova, pak doplníme protlakem, cukrem a kořením, které jsme si dali do prodyšného sáčku, do hrnce vložíme maso, zarestujeme a zalijeme polovinou vína.
Necháme vyvařit a pak zalijeme vývarem, zbylým vínem tak, aby maso bylo ponořené a dusíme dokud nejsou líčka měkká. Zredukujeme a dochutíme cukrem.
Žampiony si zprudka orestujeme a přidáme na závěr k líčkám.
Pyré připravíme tak, že si uvaříme brambory s celerem v osolené vodě do měkka, vodu slijeme a přidáme máslo a přiléváme za stálého míchání vroucí mléko. Dle chuti dosolíme.