Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Hovězí krk po myslivecku


Suroviny

  • 800 gramů hovězího krku
  • 3 cibule
  • 500 gramů čerstvých lesních hub (dvě hrsti sušených)
  • 4 jalovčinky
  • 4 kuličky nového koření
  • drcený kmín
  • 150 gramů slaniny
  • 50 ml ginu nebo borovičky
  • vývar (nejlépe zvěřinový)
  • 2 lžíce sádla
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Maso protkneme částí slaniny, osolíme, opepříme a svážeme provázkem, aby drželo tvar.

  • 2

    Na sádlo dáme vyškvařit zbylou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, restujeme dotmava, pak přisypeme koření včetně drcených jalovčinek, přilijeme gin, do základu dáme maso, mírně podlijeme a vydusíme do tuku.

  • 3

    Pak znovu podlijeme vývarem a dusíme zvolna do měkka. Když je maso měkké, přidáme houby a dusíme ještě dvacet minut(sušené musíme předem namočit). Nakrájené maso podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem.

     

houbyhovězí masoknedlíkyomáčkazvěřina
  • author Tomáš Mika
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno