Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Hovězí krk na víně


Suroviny

  • 800 gramů hovězího krku
  • 400 ml silného hovězího vývaru
  • 250 ml červeného vína (kvalitní)
  • 2 cibule
  • 1 větší mrkev
  • 1 menší petržel
  • 1/4 celeru
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce sádla
  • oříšek másla
  • 150 gramů špeku
  • 2 stroužky česneku
  • bobkový list
  • tymián
  • nové koření
  • pepř
  • sůl

Postup

  • 1

    Maso rozdělíme na čtyři díly, každou porci osolíme a opepříme. Necháme jej zprudka zatáhnout na sádle.

  • 2

    Maso vyjmeme, přidáme nakrájený špek, kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, restujeme do tmava, pak přidáme protlak, koření, zalijeme vínem a vývarem a dusíme pomalu půl druhé hodiny.

  • 3

    Když je maso měkké, dáme ho do tepla, zredukujeme šťávu a tu pak propasírujeme. Na závěr zjemníme oříškem másla.

  • 4

    Podáváme s chlebem nebo bagetou.

alkoholfrancouzskáhovězí masosvětová kuchyně
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2016 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno