Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Hovězí guláš s kapií a hráškem, houskový škvarkový knedlík


Suroviny

  • Na guláš
  • 600 gramů hovězí kližky
  • 1 malou konzervu sterilovaného hrášku
  • 4 kapie
  • 4 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • sůl, pepř, kmín, mletá paprika
  • 4 stroužky česneku
  • 40 gramů rajského protlaku
  • hovězí vývar
  • Na knedlíky
  • 400 gramů hrubé mouky
  • 200 ml mléka (orientační, každá mouka saje jinak)
  • 20 gramů sádla
  • 100 gramů vepřových škvarků
  • 15 gramů droždí
  • 2 vejce
  • sůl, cukr
  • 1 žemle

Postup

  • 1

    Maso si nakrájíme na větší kusy, osolíme jej a opepříme. Na sádle vysmažíme do tmava cibuli, přidáme maso, rajský protlak a zarestujeme.

  • 2

    Přidáme koření, dvě třetiny nakrájených kapií podlijeme trochu vývarem, necháme vydusit do tuku, znovu podlijeme a dusíme do měkka. Když je maso měkké, vyjmeme jej a omáčku rozmixujeme.

  • 3

    Do guláše vrátíme maso, přidáme hrášek a zbylou kapii. Provaříme a podáváme s knedlíkem.

  • Knedlík
  • 1

    Do mísy prosejeme mouku, vytvoříme v ní důlek, do něhož rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, trochu mléka a necháme v teple vzejít kvásek.

  • 2

    Pak přidáme ostatní ingredience, které by měly mít pokojovou teplotu, osolíme a vypracujeme nepříliš tuhé těsto, které zahustíme nakrájenou žemlí.

  • 3

    Přidáme posekané škvarky, řádně prohněteme a po vykynutí vytvoříme dva knedlíky, které zavařujeme v osolené vodě 25 minut ( po polovině varu otočíme).

  • 4

    Po vyjmutí krájíme nití na plátky.

Podáváme s knedlíkem

Houskové knedlíky

gulášhouskové knedlíkyhovězí masoomáčka
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno