Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Registrovat
  • Přihlásit

Hovězí guláš s hráškem


Suroviny

  • 800 gramů hovězího krku
  • 500 gramů cibule
  • 150 gramů anglické
  • 2 lžičky rajského protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • mletá paprika pálivá
  • mletá paprika sladká
  • 2 lžíce sádla
  • hovězí vývar
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  • 1

    Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Na rozpáleném sádle restujeme do tmava nakrájené cibule (jednu si necháme na ozdobu), pak přidáme protlak, po chvíli maso a papriku a kmín.

  • 2

    Chvíli vše opékáme a pak zalijeme trochou vývaru. Vydusíme do tuku a tento proces opakujeme ještě dvakrát. (Guláš bude mít pěkně tmavou barvu).

  • 3

    Pak znovu podlijeme vývarem a zvolna dusíme, dokud maso není měkké. Šťávy by nemělo být moc. Na konci přisypeme malou konzervu sterilovaného hrášku.

  • 4

    Podáváme s pečivem a zdobíme cibulí a orestovanou slaninou.

bramborygulášhouskové knedlíkyhovězí masoknedlíkyomáčka
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
recipe