Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Houbová čalamáda


Suroviny

  • 1 kg tvrdých hub (hřiby, ryzce, holubinky, kozáky, křemenáče)
  • ½ kg zelených paprik
  • ½ kg cibule
  • 250 ml kvalitního kečupu (použil jsem Kand)
  • 1 malý rajský protlak
  • 4-8 polévkových lžic cukru
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička hořčičných semínek
  • 15 kuliček pepře
  • 50 ml oleje
  • malý kousek skořice
  • asi 100 ml octa
  • voda
  • sůl

Postup

  • 1

    Očištěné a omyté houby pokrájíme a vaříme 10 minut v osolené vodě. Pak vodu slijeme, houby propláchneme.

  • 2

    Do hrnce dáme olej, nahrubo nakrájenou papriku, cibuli a krátce zarestujeme. Pak přidáme protlak, kečup, cukr, sůl, koření, ocet, houby, vodu dle potřeby a vaříme asi deset minut. (Každý si dochutí čalamádu dle své potřeby, my máme raději sladší-chuť má být houbová, sladkokyselá).

  • 3

    Pak směs odstavíme a necháme 12 hodin odpočívat.

  • 4

    Následně plníme do vymytých sklenic a sterilujeme 25 minut na 95 stupňů. Po vyjmutí obrátíme sklenice dnem vzhůru a necháme vychladnout.

  • Podáváme k masovým pokrmů, do omáček. Vhodné je použití ve studené kuchyni.
houbypečivozavařenina
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno