Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Hamburská pečeně


Suroviny

  • 600 g vepřové pečeně
  • 3 kyselé okurky
  • 200 g šunky v celku
  • kousek mrkve, petržele, celer
  • lžíce rajského protlaku
  • 30% smetana (250ml)
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • vývar nebo bujón
  • nové koření
  • celý pepř
  • bobkový list
  • sůl
  • tymián

Postup

  • 1

    Maso osolíme, opepříme, protkneme polovinou šunky a okurky, zadrezírujeme a opečeme, aby se maso zatáhlo.

  • 2

    Nakrájíme nadrobno kořenovou zeleninu a cibuli, dáme je na zbytek sádla, opečeme, pak přidáme protlak, koření a podlijeme vývarem a dusíme do měkka.

  • 3

    Když je maso měkké, omáčku propasírujeme (v případě potřeby zahustíme jíškou), přilijeme smetanu a dle chuti přisolíme a přikyselíme. Do hladké omáčky dáme pokrájenou okurku a šunku.

  • 4

    Prohřejeme a podáváme s masem, které jsme nakrájeli na plátky a houskovým knedlíkem.

Houskové knedlíky

houskové knedlíkyknedlíkyomáčkauzeninyvepřové maso
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno