Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Halušky s brynzou


Suroviny

  • 500 gramů brambor
  • 1 vejce
  • 150-200 gramů hrubé mouky
  • sůl
  • 200 gramů slaniny
  • 200 gramů brynzy

Postup

  • 1

    Brambory omyjeme, oloupeme, nastrouháme a rozmixujeme na jemno. Přidáme vejce, sůl a přisypáváme mouku. Vytvoříme těsto a zkusmo si do vroucí vody zavaříme pár halušek. Je-li těsto řídké a rozpadají se nám, přidáme ještě mouku.

  • 2

    Halušky zavařujeme přes síto do vroucí osolené vody a vaříme krátce, dokud nevyplavou na povrch. Pak je slijeme, propláchneme ve studené vodě.

  • 3

    Na pánvičce si rozškvaříme slaninu, přidáme halušky, důkladně prohřejeme, odstavíme a vmícháme brynzu. Zdobíme slaninou a petrželkou.

brynzaslovenskásvětová kuchyně
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 30 min
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno