Zelnou hlávku omyjeme a nožem několikrát řízneme do spodní části tak, abychom oddělili listy od košťálu (oddělí se samy po zblanšírování), pak jej dáme vařit do slané vody na deset minut.
Zchladíme a oddělíme listy, jejichž košťál naklepeme tupou stranou nože tak, aby šly tvořit závitky.
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme česnek a mletou papriku, rýži, syrové vejce a jednu cibuli zpěněnou na sádle. Hmotu promícháme a nanášíme na jednotlivé listy /4 na osobu/, které balíme do závitků.
Na dno pekáčku dáme nakrájenou cibuli, sádlo, závitky, nové koření, bobkový list, pepř,zbylé nasekané zelí, cukr,podlijeme rajčatovým pyré a vývarem. Pečeme hodinu na střední teplotu z občasného podlévání.
Podáváme s bílým pečivem.