Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Registrovat
  • Přihlásit

Golubce


Suroviny

  • hlávka bílého zelí
  • 500 gramů mletého masa
  • 250 gramů vařené rýže
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • sušená paprika
  • česnek
  • 2 cibule
  • 1 vejce
  • 1 lžíce sádla
  • 500 ml rajčatového pyré
  • 3 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 8 kuliček černého pepře
  • 1 lžíce cukru
  • vývar

Postup

  • 1

    Zelnou hlávku omyjeme a nožem několikrát řízneme do spodní části tak, abychom oddělili listy od košťálu (oddělí se samy po zblanšírování), pak jej dáme vařit do slané vody na deset minut.

  • 2

    Zchladíme a oddělíme listy, jejichž košťál naklepeme tupou stranou nože tak, aby šly tvořit závitky.

  • 3

    Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme česnek a mletou papriku, rýži, syrové vejce a jednu cibuli zpěněnou na sádle. Hmotu promícháme a nanášíme na jednotlivé listy /4 na osobu/, které balíme do závitků.

  • 4

    Na dno pekáčku dáme nakrájenou cibuli, sádlo, závitky, nové koření, bobkový list, pepř,zbylé nasekané zelí, cukr,podlijeme rajčatovým pyré a vývarem. Pečeme hodinu na střední teplotu z občasného podlévání.
    Podáváme s bílým pečivem.

mleté masopolskásvětová kuchynězelí
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
recipe