Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Frankfurtská roláda


Suroviny

  • 400 g hovězí kýty
  • 300 g mletého (směs hovězí a vepřové)
  • 2 frankfurtské párky
  • 2 cibule
  • 100 g špeku
  • 1 lžíce sádla
  • 1 vejce
  • 500 ml silného vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • muškátový květ
  • mletá paprika

Postup

  • 1

    Z masa si vytvoříme plát na roládu, přikryjeme fólií a důkladně rozklepeme.

  • 2

    Osolíme, opepříme a plát potřeme směsí z mletého masa, které jsme ochutili na špeku zarestovanou cibulkou, jedním vejcem, solí, pepřem, utřeným česnekem, paprikou a muškátovým květem.

  • 3

    Na vrstvu mletého masa rozložíme párky a vše svineme tak, aby zůstaly uprostřed rolády.

  • 4

    Roládu svineme a pevně zadrezírujeme provázkem.

  • 5

    Pak maso vložíme na rozpálené sádlo a zprudka ze všech stran necháme zatáhnout.

  • 6

    Přendáme do pekáčku, kde jsme si nechali rozškvařit zbytek špeku a cibule. Barva cibule by měla být tmavá.

  • 7

    Vložíme roládu, podlijeme vývarem a pečeme zvolna 1,5 hodiny. Když je roláda měkká, vyjmeme ji a necháme zredukovat šťávu, kterou zahustíme trochou hladké mouky. Podáváme s rýží.

Jasmínová rýže v peřinách

hovězí masomleté masoroládarýžeuzeniny
  • author Tomáš Mika
  • Doba přípravy: 1 hod
  • Doba vaření: 1 hod 30 min
  • Hotovo za: 2 hod 30 min
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno