Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Dušené hovězí s mrkví a hráškem


Suroviny

  • 500 g hovězí kýty
  • 2 cibule
  • 50 g slaniny
  • 3 stroužky česneku
  • 2 větší mrkve
  • 100 g sterilovaného hrášku
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • nové koření
  • cukr
  • 500 ml hovězího vývaru

Postup

  • 1

    Plátky kýty nasolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na sádle.

  • 2

    Maso vyjmeme a do výpeku vložíme nakrájenou slaninu, necháme vyškvařit, pak přidáme cibuli a když zezlátne, vrátíme do hrnce maso, podlijeme vývarem a dusíme do měkka.

  • 3

    V jiném kastrolu rozpustíme trochu másla, přidáme nakrájenou mrkev, zasypeme cukrem, podusíme tak, aby mrkev byla na skus.

  • 4

    Když je maso měkké, vyjmeme jej, necháme zredukovat šťávu, zahustíme trochou hladké mouky, provaříme a vložíme maso s mrkví. Na závěr dáme sterilovaný hrášek.
    Podáváme s vařeným bramborem.

bramboryhouskové knedlíkyhovězí masoknedlíkymrkev
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno