Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Dunajský guláš


Suroviny

  • 600 gramů vepřové plece
  • 2 červené kapie
  • 2 feferonky
  • 50 gramů slaniny
  • 1 dunajskou klobásu (150 gramů)
  • 3 větší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • drcený kmín, mletá sladká i pálivá paprika, pepř
  • 2 lžíce sádla
  • střídka staršího chleba
  • vývar (nejlépe z uzeného masa)

Postup

  • 1

    Na sádle restujeme do tmava cibuli, přidáme protlak, maso, které jsme osolili, opepřili a nakrájeli na větší kousky.

  • 2

    Za stálého míchání přidáme drcený česnek, pepř, papriky, opečeme a podlijeme uzeným vývarem tak, aby maso nebylo zcela ponořené.

  • 3

    Po deseti minutách přidáme pokrájené feferonky, papriku (část si necháme na ozdobu) a dusíme do měkka.

  • 4

    Když je maso měkké, zahustíme nadrobenou střídkou staršího chleba a přidáme na plátky nakrájenou opečenou dunajskou klobásu s níž jsme opekli kusy slaniny.

     

     

hlavní jídlohovězí masouzeniny
  • author Tomáš Mika
  • Doba přípravy: 30 min
  • Doba vaření: 2 hod
  • Počet porcí: 4
Nutriční hodnoty
  • Kalorie: 560 kcal

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno