Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Domácí prejt


Suroviny

  • 1/2 vepřové hlavy
  • 1 koleno
  • 250 g jater
  • 6 rohlíků
  • nové koření
  • pepř
  • zázvor
  • sůl
  • česnek
  • bobkový list
  • majoránka
  • kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)

Postup

  • 1

    Hlavu a koleno uvaříme do měkka s celým novým kořením, solí, pepřem, kořenovou zeleninou a bobkovým listem. Maso necháme vystydnout, pak jej obereme, kůže velmi jemně pokrájíme, maso hruběji.

  • 2

    Přidáme posekanou směs do nakrájených rohlíků, které jsme nechali vymočit v polévce a přidali do nich namletá syrová játra. Přidáme nové koření, pepř, utřený česnek, nebojíme se kořenit, prejt musí být chuťově výrazný, špetku zázvoru a majoránku. Dle potřeby přilijeme ještě vývar.

  • 3

    Směs dáme do pekáčku a pečeme na 175 °C 45 minut.

  • Podáváme s vařeným bramborem a kysaným zelím.

Vařené brambory ve slupce

bramborypečivovepřové masozabíjačkazelí
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno