Maso smícháme se žemlí, kterou jsme si namočili do smetany, přidáme koření a vejce (v případě potřeby zahustíme strouhankou). Vytvoříme válečky, které upečeme v troubě s trochou oleje 30 minut.
Na sádle zpěníme cibuli, když zesklovatí přidáme protlak, cukr a koření v sáčku.
Podlijeme vývarem a dvacet minut provaříme. Na závěr zahustíme strouhaným perníkem.
Knedlíky připravíme tak, že si do prosáté mouky vytvoříme důlek, přidáme rozdrobené droždí s trochou cukru, necháme vzejít kvásek, pak přilijeme zbytek mléka, vejce, těsto osolíme a nakonec nasypeme do středně řídké směsi nakrájenou žemli.
Podsypeme moukou a necháme kynout. Pak vytvoříme dva knedlíky, které vaříme v osolené vodě 25 minut -po polovině varu otočíme