Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Brněnský řízek


Suroviny

  • 4 plátky vepřové krkovice po 150 gramech
  • 1 menší cibule
  • 1 polévková lžíce sterilovaného hrášku
  • 100 gramů šunky
  • 2 vejce
  • máslo
  • olej
  • hladká mouka
  • strouhanka sůl
  • pepř
  • hořčice
  • plocholistá petržel
  • Salát
  • 300 gramů brambor uvařených ve slupce ( varný typ A)
  • 250 gramů majonézy
  • 2 vařená vejce
  • 1 cibule
  • 2 menší sterilované okurky
  • 150 gramů očištěné a nakrájené kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 1 čajová lžička hořčice
  • sůl, pepř
  • pár kapek oleje
  • cukr na dochucení
  • citronovou šťávu

Postup

  • 1

    Vepřové řízky naklepeme, osolíme, opepříme a doprostřed dáme náplň, kterou jsme si připravili tak, že jsme na pánvi nechali rozpustit máslo, zesklovatět cibulku, pak přidali šunku, hrášek, sůl, pepř a nakonec dvě vejce.

  • 2

    Řízek přehneme a sepneme párátky, aby směs nevytékala, pak obalíme v trojobalu a zvolna smažíme na vyšší vrstvě oleje.

  • Bramborový salát
  • 1

    Uvařené brambory nakrájíme na kostky, přidáme nakrájené okurky a s vystydlou kořenovou zeleninu, kterou jsme si pět minut svařili v osolené vodě s trochou octa a divokého koření, přidáme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, majonézu, hořčici, sůl, pepř, worchestr a dochutíme cukrem a citronem.

  • 2

    Opatrně promícháme a necháme nejméně čtyři hodiny odležet v chladu.

bramborová kašebramborový salátbramboryřízekroládasalátsmaženéšťouchané bramboryvejcevepřové maso
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno