Brambory oloupeme a nastrouháme nebo prolisujeme na vál, přidáme mouku, sůl, škrob (solamyl) a vejce a rychle vypracujeme těsto, které podsypáváme moukou, aby se nám nelepilo k pracovní desce.
Mezitím si nasekáme maso, na sádle zpěníme cibulku, přidáme uzené, koření, odstavíme a doplníme o strouhanku a vejce.
Tuto vystydlou směs naneseme na dva bramborové pláty, který jsme si připravili, opatrně zabalíme, a vaříme v páře 30 minut.
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené zelí, sůl, kmín, podlijeme a dusíme do měkka. Když je zelí měkké, přidáme nastrouhanou bramboru, cukr a ocet.
Roládu nakrájíme, podáváme se zelím a se smaženou cibulkou, kterou jsme si obalili v hladké mouce a osmažili na sádle do zlatova.