Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Bramborová roláda plněná uzeným masem, dušené hlávkové zelí


Suroviny

  • 600 gramů brambor typu C uvařených předchozí dne ve slupce
  • 1 vejce
  • 150-200 gramů hrubé mouky
  • 2 lžíce solamylu
  • sůl
  • Na náplň z uzeného masa
  • 300 gramů pečeného uzeného prorostlého masa
  • asi hrst strouhanky
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • muškátový oříšek
  • malá cibule
  • 1 lžíce sádla
  • Na zelí
  • 1 menší zelná hlávka bílého zelí
  • 1 cibule
  • 1 brambora
  • 1 lžíce sádla
  • sůl, cukr
  • ocet
  • kmín
  • Na ozdobu
  • 2 menší cibule

Postup

  • 1

    Brambory oloupeme a nastrouháme nebo prolisujeme na vál, přidáme mouku, sůl, škrob (solamyl) a vejce a rychle vypracujeme těsto, které podsypáváme moukou, aby se nám nelepilo k pracovní desce.

  • 2

    Mezitím si nasekáme maso, na sádle zpěníme cibulku, přidáme uzené, koření, odstavíme a doplníme o strouhanku a vejce.

  • 3

    Tuto vystydlou směs naneseme na dva bramborové pláty, který jsme si připravili, opatrně zabalíme, a vaříme v páře 30 minut.

  • Zelí:
  • 1

    Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené zelí, sůl, kmín, podlijeme a dusíme do měkka. Když je zelí měkké, přidáme nastrouhanou bramboru, cukr a ocet.

  • 2

    Roládu nakrájíme, podáváme se zelím a se smaženou cibulkou, kterou jsme si obalili v hladké mouce a osmažili na sádle do zlatova.

bramborové knedlíkyroládauzené masozelí
  • author Tomáš Mika
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno