Na sádle osmažíme všechny cibule. Třetinu dáme do uzeného, které jsme si uvařili, namleli a přidali žloutek z jednoho vejce, česnek, strouhanku, sůl, pepř, muškátový oříšek. Třetinu si dáme pod zelí, který udusíme do měkka, dochutíme solí, kmínem, cukrem a zahustíme bramborou. Zbytek dosmažíme dozlatova a zdobíme jím roládu.
Roládu vytvoříme tak, že si nastrouháme brambory, přidáme jedno vejce a bílek, co nám zbyl, sůl, mouku, na pomoučněném vále vyválíme plát, který střídavě naplníme směsí z uzeného a pesta z medvědího česneku. Plát svineme, pomažeme olejem a vaříme v páře 25 minut. Z uvedeného množství připravíme rolády dvě.
Nakrájíme, a servírujeme na lůžku ze zelí. Zdobíme osmaženou cibulkou a mastíme sádlem.