Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Bakoňská kotleta, petrželkový knedlík


Suroviny

  • 4 kotlety
  • 4 žampiony
  • 100 gramů anglické slaniny
  • 2 větší cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 250 ml 30% smetany
  • mletá paprika, sůl, pepř, mletý kmín
  • hladká mouka
  • uzený vývar
  • Na knedlíky
  • 600 gramů hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 2 žemle
  • 20 gramů droždí
  • sůl, cukr
  • 300 ml mléka (dle potřeby)
  • hrst petrželky
  • 1 lžíce másla

Postup

  • 1

    Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na sádle z obou stran. Pak je vyjmeme, do výpeku dáme na hrubo nakrájenou cibuli, necháme zezlátnout, zasypeme paprikou, přidáme kmín, vývar a vrátíme do základu kotlety.

  • 2

    Na pánvi zvlášť si rozškvaříme slaninu, přidáme žampiony, vše opečeme, dochutíme solí a dáme do základu (část si necháme na ozdobu).

  • 3

    Dle potřeby zahustíme omáčku jíškou, provaříme a na závěr přilijeme smetanu na šlehání. Prohřejeme a podáváme s knedlíky.

  • Knedlíky
  • 1

    Knedlíky připravíme tak, že si do mísy prosejeme mouku, vytvoříme v ní důlek, do něhož rozdrobíme droždí s trochou cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Po vzejití promícháme, přidáme vejce, mouku, sůl a nakonec žemli a posekanou petrželku. Necháme vykynout a pak tvoříme knedlíky o průměru 8 cm, které připravíme v parní lázni (25 minut).

houskové knedlíkyomáčkavepřové maso
  • author Tomáš Mika
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno