Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na sádle z obou stran. Pak je vyjmeme, do výpeku dáme na hrubo nakrájenou cibuli, necháme zezlátnout, zasypeme paprikou, přidáme kmín, vývar a vrátíme do základu kotlety.
Na pánvi zvlášť si rozškvaříme slaninu, přidáme žampiony, vše opečeme, dochutíme solí a dáme do základu (část si necháme na ozdobu).
Dle potřeby zahustíme omáčku jíškou, provaříme a na závěr přilijeme smetanu na šlehání. Prohřejeme a podáváme s knedlíky.
Knedlíky připravíme tak, že si do mísy prosejeme mouku, vytvoříme v ní důlek, do něhož rozdrobíme droždí s trochou cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek.
Po vzejití promícháme, přidáme vejce, mouku, sůl a nakonec žemli a posekanou petrželku. Necháme vykynout a pak tvoříme knedlíky o průměru 8 cm, které připravíme v parní lázni (25 minut).