Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a okořeníme. Rozpálíme sádlo a maso zprudka restujeme ze všech stran.
Vyjmeme a do výpeku dáme na kostičky pokrájenou cibuli a na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu. Chvilku restujeme, přidáme pepř a nové koření, rajský protlak, cukr, citronovou kůru a opět zarestujeme.
Vrátíme maso a podlijeme pivem. Necháme zčásti odpařit a přidáme vodu. Pod pokličkou za občasného míchání dusíme do měkka. Podle potřeby podlijeme vodou. Je-li maso měkké, vyjmeme ho a omáčku propasírujeme.
Přidáme chlebovou strouhanku (na jemno nastrouháme trochu tvrdého chleba), podle potřeby dosolíme a dochutíme citronovou šťávou. Chceme-li omáčku jemnou, pak ji ještě ponorným mixérem promixujeme.
Na závěr pro zjemnění přidáme máslo, vrátíme maso, prohřejeme a můžeme podávat.