Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Bramborové noky


Suroviny

  • 500 g brambor
  • 180 g hrubé mouky
  • 50 g krupičky
  • 1 vejce
  • 1 lžička octa
  • 2 lžičky soli

Postup

  • 1

    Nejlépe den předem si uvaříme brambory i se slupkou.

  • 2

    Druhý den je oloupeme a prolisujeme. Přidáme mouku i krupičku, vejce, ocet a sůl. vypracujeme nelepivé těsto. Podle potřeby přidáme mouku. Pracujeme rychle, těsto rádo řidne.

  • 3

    Těsto rozdělíme na poloviny a z každé vyválíme hada. Příborovým nožem ukrajujeme špalíčky, upravíme do tvaru noků a o osolené vodě vaříme 10 minut.

  • 4

    Vybíráme děrovanou lžící a omastíme máslem nebo sádlem, aby se nám noky nepřilepily k sobě.

  • Podáme jako přílohu ke gulášům, dušeným masům apod.
gulášhovězí masonokyomáčkapřílohavepřové maso
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno