Z masa vytvoříme plát, který naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Pak jej poklademe anglickou slaninou, nakrájenými okurkami a vejci, které jsme si osmažili na cibulce na části sádla, osolili a opepřili. Roládu svineme provázkem.
Na zbytku sádla si necháme zezlátnout cibuli, pak opečeme maso, přidáme papriku a koření a lžíci hořčice, podlijeme trochu vodou a necháme vydusit do tuku. Totéž opakujeme ještě jednou. Pak znovu podlijeme a dusíme do měkka.
Když je maso měkké, vyjmeme jej a omáčku zaprášíme hladkou moukou. Za stálého míchání provaříme deset minut.
Den předem uvařené brambory oloupeme, prolisujeme, přidáme mouku, solamyl, sůl a vejce a vytvoříme tři menší válečky, které zavařujeme 20 minut v osolené vodě.