Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Registrovat
  • Přihlásit

Uzená pečeně, bramborový knedlík, špenát


Suroviny

  • 800 g uzené kýty nebo krkovice
  • kmín
  • sádlo
  • Na špenát
  • špenátový protlak
  • 1 lžíce másla
  • 1 menší cibule
  • 2 vejce
  • trochu smetany
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • Na knedlíky
  • 800 g brambor uvařených den předem ve slupce
  • 200 g hrubé mouky
  • 100 g dětské krupičky
  • 1 vejce
  • sůl

Postup

  • 1

    Maso nejprve ovaříme půl hodiny (vhazujeme do vroucí vody), pak ho dáme dopéci asi hodinu.

  • Špenát:
  • 1

    Na máslo dáme cibulku , necháme ji zpěnit, přidáme povolený protlak, krátce podusíme, dochutíme solí, pepřem, muškátem, česnekem, zjemníme smetanou a na závěr přidáme dvě vejce. Můžeme zahustit i jíškou.

  • Knedlíky:
  • 1

    Uvařené a vychladlé knedlíky oloupeme, nastrouháme na jemno, přidáme mouku, krupičku, sůl a vejce a rychle propracujeme, pak vytvoříme knedlíky, které zavařujeme v osolené vodě 20 minut. (S těstem je nutné pracovat rychle, řídne a dobré je brambory uvařit si den předem).

bramborové knedlíkybramboryknedlíkyšpenátuzené masozelí
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
recipe