Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Uzená krkovice, brambory pečené v soli, pikantní jablečné čatní


Suroviny

  • 600 g uzené krkovice
  • 16 menších brambor
  • 1/2 kg soli
  • máslo
  • čatní
  • 1/2 kg jablek
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 feferonky
  • 1/4 lžička kari
  • 3 lžíce cukru
  • 2 stroužky česneku
  • 1,5 lžíce octa
  • malý kousek zázvoru
  • 1/2 lžička soli
  • 4 hřebíčky

Postup

  • 1

    Krkovici vhodíme do vroucí vody a uvaříme do měkka.

  • Brambory v soli
  • 1

    Brambory dáme do pekáčku, zasypeme solí, aby se nedotýkaly a dáme na 1 hodinu péci na 180 °C do trouby.

  • Čatní
  • 1

    Jablka, cibuli, česnek oloupeme. Na pánev dáme olej, na něj na klínky cibuli, česnek, zázvor a necháme zesklovatět.

  • 2

    Pak přidáme nakrájená oloupaná jablka, koření, ocet a cukr, feferonky a vše rozdusíme. Voda z jablek se musí vypařit. Chuť má být sladko-kyselo-pikantní. Výborně se hodí k uzenému.

bramboryjablkapikantníuzené masovepřové maso
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno