Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Paprikový lusk s rajskou omáčkou


Suroviny

  • 4 velké papriky
  • 300 g mletého masa
  • 100 g vařené rýže
  • 120 g protlaku
  • masox
  • 2 lžíce sádla
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • nové koření
  • bobkový list
  • celý pepř
  • muškátový oříšek
  • skořici (perníkové koření)
  • cukr
  • hladká mouka dle potřeby

Postup

  • 1

    Papriky vydlabeme a naplníme směsí z mletého masa, vařené rýže, cibule, česneku, muškátového květu. Dáme je péci s bobkovým listem do remosky.

  • 2

    Na máslo dáme cibulku, necháme jí zesklovatět, přidáme protlak, zatrestujeme, zalijeme vývarem nebo vodou (pak přidáme masox), skořici, cukr, pepř a provaříme, smícháme hladkou mouku s vodou a zahustíme omáčku. Pak ještě deset minut provaříme.

Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami

Houskové knedlíky

houskové knedlíkyknedlíkymleté masoomáčka
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 1 hod 30 min
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno