Játra omyjeme a očistíme a nakrájíme na menší kusy. Zastříkneme koňakem. Kůru a posekané švestky naložíme do destilátu a necháme několik hodin macerovat. Na části másla necháme zpěnit cibuli a česnek, přidáme játra a koření bez soli.
Dusíme, dokud nejsou játra hotová. Pak odebereme třetinu a dáme jí stranou.
Směs z jater rozkutrujeme s povoleným máslem a smetanou na šlehání, přidáme posekaný medvědí česnek, který jsme nechali krátce zpěnit na troše másla, dochutíme solí,pak dáme macerovanou kůru z pomeranče, švestky a zbylá játra.
Promícháme a plníme do menších forem, jejichž dno jsme vystlali spařenými listy medvědího česneku.
Podáváme s bagetami a pikantní zavařeninou (rybízová, kdoulová..apod)