Z masa si vytvoříme plát na roládu, přikryjeme fólií a důkladně rozklepeme.
Osolíme, opepříme a plát potřeme směsí z mletého masa, které jsme ochutili na špeku zarestovanou cibulkou, jedním vejcem, solí, pepřem, utřeným česnekem, paprikou a muškátovým květem.
Na vrstvu mletého masa rozložíme párky a vše svineme tak, aby zůstaly uprostřed rolády.
Roládu svineme a pevně zadrezírujeme provázkem.
Pak maso vložíme na rozpálené sádlo a zprudka ze všech stran necháme zatáhnout.
Přendáme do pekáčku, kde jsme si nechali rozškvařit zbytek špeku a cibule. Barva cibule by měla být tmavá.
Vložíme roládu, podlijeme vývarem a pečeme zvolna 1,5 hodiny. Když je roláda měkká, vyjmeme ji a necháme zredukovat šťávu, kterou zahustíme trochou hladké mouky. Podáváme s rýží.