Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kuřecí vývar s drožďovými knedlíčky


Suroviny

  • 2 kuřecí kostry
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 1 cibule
  • petrželka
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • Na knedlíčky
  • 2 droždí
  • menší cibulka
  • 2 vejce
  • máslo
  • 2 stroužky česneku
  • muškátový květ
  • strouhanka
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Do studené vody dáme kostry a nakrájenou, očištěnou zeleninu. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu.

  • 2

    Když voda začne vřít, sbíráme pěnu. Vaříme 40 minut, pak vývar přecedíme.

  • 3

    Na troše másla zpěníme cibulku, přidáme droždí, odstavíme, když směs vystydne, vmícháme vejce, koření a strouhanku.

  • 4

    Vytvoříme knedlíčky, které zavařujeme do vroucí vody na 4 minuty dle velikosti.

  • 5

    Do čirého vývaru přidáme nakrájenou syrovou mrkev, pět minut povaříme, pak v ní prohřejeme knedlíčky a zdobíme petrželkou.

knedlíčkykuřecí masopečivopolévka
  • author Tomáš Mika
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno