Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Živáňská pečeně v alobalu


Suroviny

  • 400 g krkovice
  • 1 pikantní klobása
  • 1 cibule
  • 3 velké brambory
  • 1 zelená paprika
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 3 lžíce oleje
  • paprika mletá (sladká i pálivá)
  • sůl, pepř
  • tymián
  • drcený kmín

Postup

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky, papriku, brambory a klobásu na kolečka, cibuli na céčka. Do misky dáme olej a všechno koření, přidáme hořčici, rozmačkaný česnek a pořádně promícháme. Do této směsi dáme maso a brambory, pořádně promícháme a necháme cca půl hodiny marinovat.

  • 2

    Silnostěnný alobal zakápneme olejem a navrstvíme směs masa, brambor a zeleniny. Joo… ty balíčky z tohoto množství máme dva. Alobal pořádně uzavřeme a dáme na plech do trouby, rozpálené na 200 °C. Pečeme cca 45 minut.

  • 3

    Pak alobal opatrně rozevřeme a necháme ještě 15 minut dopéct na barvičku. Alobalem nešetřete, aby se vám dal dobře uzavřít.

bramboryuzeninyvepřové maso
  • author Naďa Indruchová
  • Počet porcí: 2

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno