Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Zelňačka bez hahušťování


Suroviny

  • 1000 g uzených žeber
  • 300 g kysaného zelí
  • 3 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 stroužky česneku
  • 4 větší brambory
  • sůl
  • pepř
  • podle potřeby ocet
  • podle potřebvy cukr
  • kelímek sladké smetany
  • kelímek zakysané smetany

Postup

  • 1

    Žebra spolu s kořením a celým oloupaným česnekem uvaříme doměkka. Vývar scedíme, maso obereme a překrájíme.

  • 2

    Do uzeného vývaru dáme na kostičky pokrájené brambory, osolíme dle chuti. Po cca 5 minutách přidáme překrájené (eventuálně propláchnuté) zelí a vaříme cca 12 minut.

  • 3

    Přidáme obě smetany. Dle chuti přidáme ocet, cukr, event. sůl a taky pepř. Nakonec přidáme obrané maso a prohřejeme.

pečivopolévkazelí
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno