Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Zeleninové ragů a jáhlové krokety


Suroviny

  • Na ragú cca 800 g
  • růžičková kapusta
  • brokolice
  • mrkev
  • kedlubna
  • 1 cibule
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 200 ml 12% smetany na vaření
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky cukru
  • Na krokety
  • 1 malá cibule
  • 20 g másla
  • 200 g jáhel
  • 1 vejce
  • gelový zeleninový bujon Knorr
  • hrst sekané petrželové natě
  • sůl
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • olej nebo sádlo/ na smažení

Postup

  • 1

    Očištěnou zeleninu překrájíme na tvary, které se nám líbí, brokolici rozebereme na růžičky. Vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme na skus cca 7 minut. Zeleninu scedíme /vývar uchováme pro další použití/ a prudce zchladíme ledovou vodou, abychom zachovali hezkou svěží barvu.

  • 2

    Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a vmícháme mouku. Naředíme cca 500 ml zeleninového vývaru, dochutíme solí, bílým pepřem, citronovou šťávou a cukrem a na mírném ohni necháme 15 minut probublávat. Nakonec zjemníme smetanou a přidáme uvařenou zeleninu.

  • 3

    Jáhly propláchneme vroucí vodou a v sítku necháme okapat. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přisypeme jáhly, zalijeme 500 ml vody a přidáme gelový bujon. Na velmi mírném ohni vaříme doměkka.

  • 4

    Do chladné jáhlové kaše přidáme vece, muškátový oříšek, petrželovou nať, případně dosolíme. Z této hmoty tvoříme v navlhčených dlaních šištičky, které pak smažíme na rozpáleném tuku ze všech stran dozlatova. Hrozně to prská, příště budu dělat ve fritéze.

bramborymrkevrýžesmažené
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno