Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Registrovat
  • Přihlásit

Zeleninová polévka s kapáním


Suroviny

  • 2 mrkve
  • 1 kedlubna
  • kousek celeru
  • kousek pórku
  • šálek mraženého hrášku
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • Na kapání
  • 1 vejce
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • sůl (opatrně)
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • lžička vody (nebo víc dle potřeby)

Postup

  • 1

    Na rozehřátém másle osmahneme všechnu zeleninu (vyjma hrášku), kterou si nakrájíme na libovolné tvary. Restujeme 5 minut, pak zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Kdo není nepřítelem bujonů, může pro zvýraznění chuti přidat gelový bujon Knorr Zeleninový.

  • 2

    Do hrníčku rozklepneme vejce, opatrně osolíme, nastrouháme muškátový oříšek, přidáme mouku, vodu a vidličkou vymícháme spíše řidší těstíčko. To pak pramínkem přiléváme do vroucí polévky a vidličkou rozmícháme. Udělá to jakoby takové „cucky“.

  • 3

    Polévku dochutíme a na závěr přidáme mražený hrášek. Pokud máme, přidáme nasekané bylinky (pažitka, libeček, petrřelka…)

pečivopolévka
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
recipe