Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Zapékané francouzské brambory


Suroviny

  • 1 kg brambor
  • 500 g kvalitní uzeniny (kabanos, špekáčky, klobáskový nebo česnekový kabanos...)
  • 4 středně velké cibule
  • 7 vajec
  • 3 lžíce sádla
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Oloupané brambory uvaříme vcelku v osolené vodě do poloměkka. necháme vychladnout a nakrájíme (použila jsem kráječ na vajíčka) na kolečka. Vejce uvaříme natvrdo a taky nakrájíme na kolečka. Cibuli a uzeninu nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Pekáč vymažeme sádlem, dáme vrstvu brambor, osolíme, opepříme, dáme cibuli a uzeninu, a tak vrstvy střídáme. Nahoře budou brambory, které poklademe vločkami sádla a dáme do trouby na 180 °C zapékat 30 minut. Pak teplotu zvýšíme na 220 °C a necháme opéct dozlatova.

bramboryuzeninyvejce
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno