Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Zapečené brambory se smetanou, slaninou a vepřovým pleckem


Suroviny

  • 1 kg brambor
  • 200 gramů vepřové plece
  • 200 gramů anglické slaniny
  • 2 cibule
  • 50 gramů másla
  • 200 ml 30% smetany
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Brambory nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Poklademe do pekáčku vrstvu brambor, cibuli, slaninu, osolené a opepřené maso, cibuli a vše zakryjeme druhou vrstvou brambor.

  • 2

    Dáme péci na 180 stupňů, po 20 minutách nalijeme smetanu a pečeme dalších 30 minut.

bramboryuzeninyvepřové maso
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 1 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno