Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Záhorácký závitek s drbáky


Suroviny

  • 500 gramů kýty nebo krkovičky
  • 200 gramů kysaného zelí
  • 200 gramů tučné anglické slaniny vcelku
  • 2 menší cibule
  • sůl, pepř, kmín
  • 3 lžíce sádla
  • vývar
  • Na knedlíky
  • 350 gramů syrových brambor
  • 350 gramů vystydlých vařených brambor
  • 1 nakrájená žemle
  • 2 vejce
  • 150 gramů hrubé mouky
  • lžíce škrobu
  • sůl, voda

Postup

  • 1

    Maso nakrájíme na čtyři plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Každý plátek přikryjeme propláchnutým kysaným zelím, které jsme pokmínovali a přidáme špalíček anglické slaniny. Zabalíme, svážeme a opečeme na sádle.

  • 2

    V kastrolu rozškvaříme zbytek slaniny, přidáme sádlo, necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, vložíme závitky, podlijeme, okmínujeme, dáme zbytek zelí, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Šťávu zredukujeme a zahustíme hladkou moukou. Důkladně provaříme.

  • Knedlíky
  • 1

    Nastrouháme syrové brambory, které vymačkáme, přidáme vařené nastrouhané brambory, žemli, vejce, sůl a mouku.

  • 2

    V osolené vodě pak vaříme kulaté knedlíky o průměru 8-10 cm, které jsme vytvořili mokrýma rukama asi osm až deset minut.

bramborové knedlíkybramboryhovězí masoknedlíkyroládaslovenskásvětová kuchynězelí
  • author Tomáš Mika
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno