Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vyzrála roštěná na minutkový způsob, sázené vejce


Suroviny

  • 4 silnější plátky vyzrálé roštěné po 200 gramech
  • 4 vejce
  • olej
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Dobře vyzrálou roštěnou vyjmeme půl hodiny před zpracováním z lednice, potřeme olejem, opepříme, vložíme na malé množství rozpáleného oleje a tři minuty ho necháme opéci z jedné, po obrácení z druhé strany.

  • 2

    Pak vyjmeme roštěnky a vložíme je do trouby na dvacet minut na 120 stupňů. Necháme 5 minut odpočinout, osolíme a podáváme se sázeným vejcem, které jsme připravili tak, že jsme rozklepli vejce na rozpálený olej, přikryli, osolili, opepřili a nechali ho asi tři minuty. Žloutek musí být tekutý, bílek hotový.

  • 3

    Podáváme s kroketami a oblohou.

hovězí masovejce
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 1 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno