Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Výpečky a smetanový listový špenát


Suroviny

  • Na výpečky
  • 1000 g vepřové plece b.k. s kůží
  • 6 stroužků česneku
  • sůl, pepř
  • lžíce drceného kmínu
  • 2 lžíce sádla
  • 2 velké cibule
  • 300 ml vody k podlévání
  • Na špenát
  • 700 g mraženého listového špenátu
  • 2 lžíce sádla
  • 1 cibuli
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 150 ml 12% smetany na vaření

Postup

  • 1

    Maso pokrájíme na kostky velikosti sousta, osolíme, opepříme, okmínujeme a vetřeme prolisovaný česnek. Do pekáčku dáme sádlo, na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme maso, podlijeme šálkem vody, přiklopíme a dáme do trouby na 160°C. Pečeme cca 2 hodiny.

  • 2

    Během pečení podle potřeby maso podléváme vodou a několikrát obrátíme, aby se opeklo hezky ze všech stran. Pak teplotu zvýšíme na 200°C, sundáme poklici a dopékáme na barvu. Jakmile je maso i cibule hnědá, maso měkké, máme hotovo.

  • Špenát
  • 1

    Na rozpáleném sádle osmahneme dosklovata na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Přidáme zčásti povolený špenát, smetanu, osolíme, opepříme, přidáme česnek a pod pokličkou na mírném plameni necháme provářet.

  • 2

    Tyčovým mixérem trochu promixujeme a doladíme chutě. Je-li potřeba, přidáme vodu. Vhodnou přílohou je bramborový knedlík.

Bramborové knedlíky

bramborové knedlíkyhouskové knedlíkyknedlíkyšpenátvepřové masozelí
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno