Maso pokrájíme na kostky velikosti sousta, osolíme, opepříme, okmínujeme a vetřeme prolisovaný česnek. Do pekáčku dáme sádlo, na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme maso, podlijeme šálkem vody, přiklopíme a dáme do trouby na 160°C. Pečeme cca 2 hodiny.
Během pečení podle potřeby maso podléváme vodou a několikrát obrátíme, aby se opeklo hezky ze všech stran. Pak teplotu zvýšíme na 200°C, sundáme poklici a dopékáme na barvu. Jakmile je maso i cibule hnědá, maso měkké, máme hotovo.
Na rozpáleném sádle osmahneme dosklovata na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Přidáme zčásti povolený špenát, smetanu, osolíme, opepříme, přidáme česnek a pod pokličkou na mírném plameni necháme provářet.
Tyčovým mixérem trochu promixujeme a doladíme chutě. Je-li potřeba, přidáme vodu. Vhodnou přílohou je bramborový knedlík.