Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřový paprikáš s haluškami


Suroviny

  • Na paprikáš
  • 500 g vepřové plece nebo kýty
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 1 paprikový lusk
  • 3 rajčata
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce maďarské papriky /sladké, mleté/
  • 250 ml husté kysané smetany
  • vývar nebo voda na podlití
  • 1 lžíce hladké mouky
  • Na přílohové halušky
  • 400 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky soli
  • 2 vejce
  • 200 - 250 ml vody
  • 1 lžíce másla /tohle do těsta nepřijde/

Postup

  • 1

    Na sádle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Maso nakrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme a okmínujeme. Vhodíme do pánve k cibuli a necháme zatáhnout. Sundáme z plemene a přisypeme papriku. Pořádně zamícháme, aby se nám všechno maso hezky paprikou obalilo. Vrátíme zpět na plamen, přidáme na plátky nakrájený česnek, papriku a rajčata na kostičky. Podlijeme vývarem nebo vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 2

    Zasypeme hladkou moukou /nemusíme/ a necháme zhoustnout. Pak přidáme smetanu. Aby se nám nezdrcla, než ji dáme do pánve, přidáme do studené smetany pár lžic horké šťávy, promícháme a po částech přidáváme k masu. Promícháme a dochutíme.

  • 3
  • Halušky
  • 1

    Ze všech ingrediencí na noky si vymícháme vařechou polotuhé těsto. Vodu přidáváme postupně abychom získali polotuhé těsto, které půjde dobře protláčet přes haluškovač. Těsto necháme cca 1/2 hoďky odpočinou. Do vroucí osolené vody přes haluškové síto protlačujeme těsto, opatrně zamícháme, aby se nám nepřichytilo ke dnu. Až halušky vyplavou k hladině, vaříme ještě 3 minuty. Pak scedíme do sítka, krátce propláchneme studenou vodou, necháme okapat, přemístíme do mísy a přidáme máslo, aby se nám halušky k sobě neslepily.

maďarskásvětová kuchyněvepřové maso
  • author Naďa Indruchová
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno