Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřovka s kořením


Suroviny

  • 3 kg bůčku s kostí a kůží
  • 3 lžičky drceného kmínu
  • 2 lžičky čerstvě drceného pepře
  • Praganda nebo kuchyňská sůl (na kilo masa netto 21 gramů)
  • voda (na sklenici o objemu 0,7l dáme 2 lžíce)
  • bůček vykostíme (kosti použije např. k pečení) a zbavíme kůže, kterou překrájíme na větší kusy (5x5 cm)

Postup

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky 2×2 cm, dáme do mísy, přidáme sůl nebo Pragandu, pepř a kmín. Řádně promícháme. Sklenice vypaříme vodou, víčka vyvaříme.

  • 2

    Do sklenic dáme vodu a naplníme je masem. Nahoru dáme kůže z bůčku. Okraje sklenic otřeme papírovou osuškou, zavíčkujeme a dáme do zavařovacího hrnce. Zalijeme vodou až nad okraj sklenice. Zavařujeme při 100°C dvě hodiny.

  • 3

    Necháme v hrnci do druhého dne, kdy postup opakuje s tím rozdílem, že dobu zavařování zkrátíme na hodinu. Necháme trochu vychladnout, vyjmeme z hrnce a máme hotovo.

  • 4

    Ještě pro pořádek: Měla jsem 2 kg bůčku netto. Na tuto dávku jsem dala 42 g soli.

pečivovepřové masozavařenina
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno