Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřové výpečky


Suroviny

  • 1 kg libového vepřového bůčku (nebo plecko a bůček)
  • 5 stroužků česneku
  • drcený kmín
  • celý kmín
  • sůl
  • 5 cibulí
  • 2 lžíce sádla

Postup

  • 1

    Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, posypeme kmínem a prolisovaným česnekem. Pořádně promneme.

  • 2

    V kastrolu nebo pekáči rozpustíme sádlo a přidáme na větší kostky nakrájenou cibuli. Sundáme hned z plotýnky, přidáme ochucené maso a vložíme do trouby vyhřáté na 150°C.

  • 3

    Pod poklicí pomalu pečeme hodinu, poté podlijeme malým množstvím vroucí vody. Opět přiklopíme a pečeme dál doměkka další cca dvě hodiny. Pak bez poklice necháme masíčko dodělat na barvu.

houskové knedlíkyknedlíkyvepřové masozelí
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno