Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřové srdce na smetaně


Suroviny

  • Na vývar
  • 2 ks vepřového srdce
  • sůl
  • 2 lžičky bobkového listu
  • 3 ks nové koření
  • 5 kuliček černý pepř
  • Na omáčku
  • máslo 2 lžíce
  • sádlo 1 lžíce
  • střední mrkev 1 ks
  • celer (malý kousek)
  • plnotučná hořčice 2 lžíce
  • cukr 1 lžíce
  • citrónová šťáva 2 lžíce
  • ocet 1 lžíce
  • mouka 2 vrchovaté lžíce
  • kelímek smetany 31% 1 ks pepř čerstvě mletý špetka sůl špetka

Postup

  • Vývar
  • 1

    Srdce řádně propláchneme pod studenou vodou a důkladně zbavíme všech krevních sraženin. Vložíme do hrnce ( tlakový nám ušetří čas ) přidáme všechny ingredience a vaříme doměkka. V tlakovém hrnci to trvalo cca 45 minut. Pokud vaříme v „normálním“ hrnci sbíráme pěnu, která se nám při vaření tvoří.

  • 2

    Po uvaření srdce vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Pak srdce zbavíme všech nepěkných věcí, jako je tuk, trubice apod. Nakrájíme na nudličky.

  • Omáčka
  • 1

    Máslo a sádlo rozpálíme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Přidáme na slzičkovém struhadle nastrouhanou mrkev a celer a přidáme k cibuli. Přisypeme cukr a restujeme cca 10 minut.

  • 2

    Přidáme citronovou šťávu, mouku a vymícháme světlou jíšku, na kterou nalijeme vlažný vývar. Promícháme a necháme provařit. Doladíme chutě, přidáme ocet, cukr, sůl a pepř, vše dle vlastních chutí. Nakonec přidáme šlehačku a ještě chvilku provaříme.

  • 3

    Poté omáčku propasírujeme. Můžeme zjemnit kouskem másla. Do omáčky dáme nudličky ze srdíček a krátce prohřejeme. Podáme s houskovým knedlíkem.

Houskové knedlíky

houskové knedlíkyknedlíkyomáčkavepřové masovnitřnosti
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno