Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřové palce s jemnou omáčkou


Suroviny

  • 3 vepřové palce
  • 50 ml olivového oleje
  • rozmarýn 1 větvička
  • tymián pár snítek
  • hrubá sůl
  • čerstvě nahrubo drcený pepř
  • Omáčka
  • 250 g mascarpone
  • 2-3 lžíce mléka
  • 100 g mozzarelly
  • 100 g nivy
  • nahrubo nasekané vlašské ořechy hrst
  • 1 lžíce citronová šťávy
  • sůl

Postup

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Zakapeme olejem a proložíme bylinkami. Necháme chvilku marinovat.

  • 2

    Mezitím si připravíme omáčku: Do kastrolku vyklopíme mascarpone a na mírném plameni necháme rozpustit. Nivu i mozzarellu nastrouháme na slzičkovém struhadle a přidáme do rendlíku. Necháme rozpustit. Poté dochutíme citronovou šťávou a podle chuti dosolíme. Nakonec vsypeme ořechy a krátce prohřejeme.

  • 3

    Maso zprudka orestujeme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Poté ho i s bylinkami přemístíme do trouby rozehřáté na 180 °C a nepřikryté dopékáme cca 10 minut. Pak maso přendáme na prkýnko a necháme cca 7 minut „vydýchat“.

  • 4

    Pak nakrájíme na plátky, podáváme s omáčkou, můžeme přidat lžičku brusinkového kompotu.

bramborové knedlíkybramboryknedlíkynokyomáčkavepřové masozelí
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno