Maso nakrájíme na nudličky, zakápneme olejem, okořeníme a řádně promícháme. Necháme chvilku odležet.
Na rozpáleném sádle necháme zesklovatět na céčka nakrájenou cibuli, přidáme maso, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Pak přidáme na kolečka pokrájenou mrkev a necháme chvilku cca 7 minut podusit na skus.
Přidáme solamyl rozmíchaný v trošce vody, necháme přejít varem, případně dosolíme.
Do hrnce dáme rozpálit olej, přidáme najemno pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme na drobné kostky nakrájené papriky a nasekaný česnek.
Vsypeme kuskus, promícháme a zalejeme horkým vývarem. Nemáme-li vývar, použijeme zeleninový gelový bujon, který ve vroucí vodě rozmícháme. Necháme dojít k bodu varu, vypneme sporák, přiklopíme a dáme do peřin. Tam necháme cca 20 minut, dokud se nám nevsákne veškerá tekutina.