Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřové na zelenině a bylinkách pečené v troubě


Suroviny

  • 3 plátky vepřové krkovice s kostí 2 cm vysoké
  • 3 lžíce sádla
  • 1 velké cibule
  • 4 keříčková rajčata
  • 1 bílá slovenská paprika (klidně i pálivá)
  • oblíbené koření na maso (zde Italské bylinky od Vitany)
  • voda nebo vývar na podlévání
  • sůl, pepř
  • čerstvé bylinky (tymián, oregáno, bazalka, rozmarýn...)

Postup

  • 1

    Pekáček vymažeme sádlem, na dno dáme na céčka pokrájenou cibuli. Maso okořeníme, osolíme a opepříme. Položíme na cibuli. Papriku pokrájíme na kostičky a rajčátka na čtvrtiny.

  • 2

    Zeleninu prohážeme kolem masa. Přidáme bylinky. Podlijeme cca 200 ml vody nebo vývaru a přiklopené pečeme v troubě cca 40 minut. Pak odklopíme, maso obrátíme a dopékáme dalších 20 minut.

bylinkyrýževepřové maso
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno