Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřové na bylinkách s cizrnou


Suroviny

  • 1 kg vepřové kýty (oříšek)
  • 1 konzerva cizrny (Bonduelle)
  • směs bylinek (rozmarýn, oregano, šalvěj, tymián) dle chuti
  • 1 cibule
  • vepřové sádlo
  • hrubozrnná sůl
  • pažitka
  • olivový olej
  • pepř
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 0,5 l vývaru

Postup

  • 1

    Vepřové maso nakrájíme na kostky. Do hmoždíře dáme nasekané snítky uvedených bylinek přibližně ve stejném poměru (každý dle své vlastní chuti).

  • 2

    Bylinky v hmoždíři posypeme hrubozrnnou solí a pořádně rozmělníme na hrubší bylinkovou pastu. Lehce zakápneme olivovým olejem. Kostky masa promícháme s bylinkovou pastou a necháme v chladu odležet asi 60 minut.

  • 3

    Kostky masa poté orestujeme v pánvi na lžíci rozpuštěného vepřového sádla společně s najemno nakrájenou cibulí. Opékáme za občasného míchání, dokud se maso nezačne lehce opékat. Poté podlijeme asi 0,5 l vývaru z vepřových kostí a dusíme ještě 30 minut.

  • 4

    Když je maso měkké, lehce zahustíme lžíci hl. mouky, kterou rozmícháme v trošce vody a necháme společně s masem a přidanou cizrnou s konzervy provařit na mírném plameni 10 minut. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme hrst nasekané pažitky. Podáváme s těstovinami nebo bramborem.

vepřové maso
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno