Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřové kousky v šouletu


Suroviny

  • 500 gramů vepřového karé nebo plecka
  • 300 gramů hrachu
  • 300 gramů ječných krup
  • 2 menší cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 150 gramů slaniny
  • sůl, pepř, majoránka
  • sádlo

Postup

  • 1

    Hrách i kroupy si namočíme každé zvlášť. Uvaříme je do měkka. Kroupy osolíme před vařením, hrách až když je měkký. Slijeme, propláchneme a promícháme.

  • 2

    Nakrájíme si slaninu, necháme ji vyškvařit, přidáme k ní cibuli a když zesklovatí, přidáme hrách i kroupy. Krátce podusíme, dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou.

  • 3

    Maso si nakrájíme na osm dílů (dvě na porci), naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na sádle asi dvě minuty z každé strany.

  • 4

    Zapékací misku si vymažeme sádlem, dáme do ní polovinu šouletu, pak opečené maso, překryjeme zbylým šouletem a dáme na 30 minut zapéci do středně vyhřáté trouby.

luštěninyvepřové maso
  • author Tomáš Mika
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno